3X3ТурнириРезултатиОтбориВъпроси и отговори

Добре дошли в страницата за въпроси и отговори относно 3х3 турнирте, организирани от БК ЦСКА.

Ако не намерите отговор на въпроса, който ви интересува, може свържете се с нас по e-mail или пишете на страницата ни във facebookhttp://www.facebook.com/cska3x3

ЦСКА 3х3:

Защо ЦСКА организира 3х3 турнири?

3х3 е нова баскетболна дисциплина, приета официално от FIBA през 2012, но в своята същност, тя е баскетбол в най-чистия му вид. Опростена, скоростна, атрактивна, лесна за практикуване и много забавна. У нас винаги са били популярни т.нар стрийтбол турнири, на баскетболните площадки в цялата страна е по-скоро правило, отколкото изключение да се играе на един кош. Огромна група от хора играят 3х3 всекидневно и това е част от света на баскетбола. Отделянето му в отделна дисциплина само създава предпоставки тези играчи да практикуват любимия си спорт на едно по-високо ниво. Освен удоволствието от играта, те могат да се състезават в организирани надпревари, да печелят награди и да се развиват в световната ранглиста за 3х3.

БК ЦСКА иска да предостави тази възможност на колкото се може повече играчи и по този начин да спомогне за популяризирането и развитието на баскетбола в българия като цяло.

Какви са плановете на БК ЦСКА за 3х3?

БК ЦСКА има амбиция не само да провежда редовно турнири в зала "Румен Пейчев", но да създаде условия все повече хора да се докоснат до магията на баскетбола. За целта се организират и турнири на открито през лятото. Най-добрите отбори печелят промоция за международни състезания. Амбицията на ЦСКА е и в България да се организират международни събития и родните отбори да постигат все по-високи резултати, за които ние се стараем да предложим нужните условия.


В какви международни турнири могат да участват българските отбори?

На база на изиграните срещи и спечелените турнири от даден отбор, той може да получи право да участва в световната верига 3х3 състезания FIBA 3x3 World Tour. Само най-добрите отбори от всяка страна се допускат до международни състезания, на база на мястото им в световната ранглиста. Досега български отбори са участвали на регионални турнири, а през 2012 успяхме да класираме и представител на турнир от най-високо ниво Masters турнир в Истанбул.

Как се трупат точки за световната ранглиста?

Всеки турнир, провеждан по официалните правила на 3х3 и признат от FIBA носи точки за световната ранглиста, която можете да намерите на www.3x3planet.com. Всеки играч трябва да се регистрира в сайта и всеки турнир, в който участва, ще му носи точки, в зависимост от класирането, което е постигнал и нивото на турнира.

Турнирите на ЦСКА 3х3 изпълняват всички критерии и са част от календара на събитията, одобрени от FIBA.

Къде мога да намеря повече информация за подготвяните турнири?

На сайта на БК ЦСКА ще публикуваме информация за всички, организирани от нас турнири. Повече информация, снимки и връзки с други играчи можете да намерите на нашата страница във facebookhttp://www.facebook.com/cska3x3.

На www.3x3planet.comможете да намерите всички турнири, организирани в страната и чужбина, както и ранглиста на играчи от целия свят.

Дата Отбори Резултат
12.052021 Черно море Тича (19) ЦСКА (19) 9558
09.052021 Балкан 2 ЦСКА 7895
07.052021 ЦСКА (19) Левски (19) 7168
29.042021 ЦСКА (19) Септември (19) 6365
25.042021 ЦСКА (16) Славия (16) 6660
25.042021 ЦСКА (12) БУБА (12) 5244
Фен зона
За нашите фенове
Wallpapers
Форум
Естествено вкусно!
Естествено вкусно!

Най-големият производеител на птиче месо в България

Спиди
Спиди
Гр. София, Борисова градина, стадион Българска армия. Баскетболна зала "Румен Пейчев". тел. 09 8885 8884 - Христо Ценов
Тренировки събота и неделя.