3X3ТурнириРезултатиОтбориВъпроси и отговори

Добре дошли в страницата за въпроси и отговори относно 3х3 турнирте, организирани от БК ЦСКА.

Ако не намерите отговор на въпроса, който ви интересува, може свържете се с нас по e-mail или пишете на страницата ни във facebookhttp://www.facebook.com/cska3x3

ЦСКА 3х3:

Защо ЦСКА организира 3х3 турнири?

3х3 е нова баскетболна дисциплина, приета официално от FIBA през 2012, но в своята същност, тя е баскетбол в най-чистия му вид. Опростена, скоростна, атрактивна, лесна за практикуване и много забавна. У нас винаги са били популярни т.нар стрийтбол турнири, на баскетболните площадки в цялата страна е по-скоро правило, отколкото изключение да се играе на един кош. Огромна група от хора играят 3х3 всекидневно и това е част от света на баскетбола. Отделянето му в отделна дисциплина само създава предпоставки тези играчи да практикуват любимия си спорт на едно по-високо ниво. Освен удоволствието от играта, те могат да се състезават в организирани надпревари, да печелят награди и да се развиват в световната ранглиста за 3х3.

БК ЦСКА иска да предостави тази възможност на колкото се може повече играчи и по този начин да спомогне за популяризирането и развитието на баскетбола в българия като цяло.

Какви са плановете на БК ЦСКА за 3х3?

БК ЦСКА има амбиция не само да провежда редовно турнири в зала "Румен Пейчев", но да създаде условия все повече хора да се докоснат до магията на баскетбола. За целта се организират и турнири на открито през лятото. Най-добрите отбори печелят промоция за международни състезания. Амбицията на ЦСКА е и в България да се организират международни събития и родните отбори да постигат все по-високи резултати, за които ние се стараем да предложим нужните условия.


В какви международни турнири могат да участват българските отбори?

На база на изиграните срещи и спечелените турнири от даден отбор, той може да получи право да участва в световната верига 3х3 състезания FIBA 3x3 World Tour. Само най-добрите отбори от всяка страна се допускат до международни състезания, на база на мястото им в световната ранглиста. Досега български отбори са участвали на регионални турнири, а през 2012 успяхме да класираме и представител на турнир от най-високо ниво Masters турнир в Истанбул.

Как се трупат точки за световната ранглиста?

Всеки турнир, провеждан по официалните правила на 3х3 и признат от FIBA носи точки за световната ранглиста, която можете да намерите на www.3x3planet.com. Всеки играч трябва да се регистрира в сайта и всеки турнир, в който участва, ще му носи точки, в зависимост от класирането, което е постигнал и нивото на турнира.

Турнирите на ЦСКА 3х3 изпълняват всички критерии и са част от календара на събитията, одобрени от FIBA.

Къде мога да намеря повече информация за подготвяните турнири?

На сайта на БК ЦСКА ще публикуваме информация за всички, организирани от нас турнири. Повече информация, снимки и връзки с други играчи можете да намерите на нашата страница във facebookhttp://www.facebook.com/cska3x3.

На www.3x3planet.comможете да намерите всички турнири, организирани в страната и чужбина, както и ранглиста на играчи от целия свят.

Дата Отбори Резултат
08.022023 ЦСКА Ямбол 8073
05.022023 ЦСКА U19 Рилски спортист U19 9594
04.022023 Черноморец Бургас ЦСКА 10084
04.022023 ЦСКА U16 Рилски спортист U16 8940
04.022023 ЦСКА U14 Рилски спортист U14 10242
01.022023 Левски 2022 ЦСКА II 103105
Фен зона
За нашите фенове
Wallpapers
Форум
Баскетболна зала ЦСКА София, бул. „проф. Цветан Лазаров“ 14 местността Къро, София