МедияНовиниИнтервютаВидеоГалерияПубликации

Таменанг Чо: Ще бъда полезен на ЦСКА с високо темпо и здрава защита

Името Таменанг Чо бързо бе запомнено от баскетболните фенове. Американското крило се превърна в любимец на публиката само след три изиграни мача с екипа на ЦСКА. Не само защото е атлетичен и атрактивен, но и заради ефективната игра и здрава защита. И когато говорим за ефективност е хубаво да отбележим, че коефициентът му на полезно действие при победата над Черно море във Варна достигна 46! А това е много. До момента най-силното представяне на баскетболист на "червените" бе достигало коефициент 31.

При представянето на Чо бе акцентирано върху доброто му образование. Завършил е престижния университет Браун, част от Бръшляновата лига. Абсолютен лидер по всички компоненти от играта за своя тим в NCAA. Последното бе прието леко скептично, но той разсея всяко съмнение още с първите си мачове в НБЛ.

Ти, както го наричат съотборниците, твърди, че не му е отнело много време да приеме предизвикателството ЦСКА. "Не беше трудно решение, макар за първи път да напускам САЩ", казва Таменанг. И е много доволен от своя избор. Според него адаптацията му в София преминава много добре - съотборниците го приемат приятелски, хората са мили и храната е добра. Чисто баскетболно, все още свиква с темпото и стила на играта в Европа, но с помощта на всички в отбора е сигурен, че бързо ще се приспособи.

За последния мач срещу Черно море, в който вкара 32 точки, взе 11 борби и даде 6 завършващи подавания казва скромно, че треньорите са подготвили отбора много сериозно и са знаели какво да очакват от съперника. "Въпреки напрежението в края, срещата бе добра за нас" смята Чо.

Като най-силни свои качества определя играта в защита и високото темпото, което обича да налага. "Очаквам ЦСКА да се бори за титлата в НБЛ и Купата на България" смело прогнозира Таменанг Чо. Като всеки професионалист мечтае за кариера в НБА, но смирено добавя, че ще бъде благодарен на това, което Бог е отредил за бъдещето му.
Ако денят се познава от сутринта, то бъдещето пред Таменанг изглежда слънчево. България ще бъде само първата стъпка от неговото голямо баскетболно приключение в Европа. Но преди да стигне до НБА, нека остави следа в историята на ЦСКА!

Таменанг Чо: Ще бъда полезен на ЦСКА с високо темпо и здрава защита
« Обратно в новините
Дата Отбори Резултат
09.102023 Фаб Фйв ЦСКА II 8682
07.102023 ЦСКА Ямбол 8062
05.102023 ЦСКА II Спортист Своге 9187
05.072023 Черно море Тича U14 ЦСКА U14 6778
04.072023 Миньор 2015 Перник U14 ЦСКА U14 9863
03.072023 ЦСКА U14 Доростол U14 7958
Фен зона
За нашите фенове
Wallpapers
Форум
ЦСКА се завръща
ЦСКА се завръща

Баскетболен клуб ЦСКА набира момчета, родени до 2004 г. включително, и по-малки за сформиране и попълване на отборите си. Селекцията продължава, като се търсят най-вече деца при 8-годишните (2005-06).

Връзка с клуба »
Сдружение ЦСКА Завинаги
Сдружение ЦСКА Завинаги

Сайтът на сдружение "ЦСКА Завинаги"

Терра Лизинг
Терра Лизинг
Баскетболна зала ЦСКА София, бул. „проф. Цветан Лазаров“ 14 местността Къро, София