МедияНовиниИнтервютаВидеоГалерияПубликации

Румен Пейчев е голямо име - винаги е играл с морал

Един от основните виновници за реновирането на баскетболната зала на стадион "Българска армия" - Александър Чакмаков говори относно това как е протекъл ремонта, защо залата е кръстена на Румен Пейчев и редица други интересни теми. Предлагаме ви най-интересното от това, което Чакмаков каза пред Спортал.

"Аз съм правил ремонт на тази зала поне два пъти, като вторият път бе по-сериозен ремонт. Миналото лято реших, че всъщност не е толкова сложно да се възстанови залата и оттогава работя по организацията на този ремонт. Не беше толкова сложно, беше въпрос на време.", започна Чакмаков.

"Най-трудно беше да оправим съблекалните, защото там всичко трябваше да се изгради от нулата. Както казах, всичко е въпрос на време, на натиск, на организация и срокове, а ние се справихме доста добре."

"Имаме договорни отношение с ПФК ЦСКА. Трябва да им предоставим отчет за свършената работа, трябва да се договорим за справедливата цена на инвестицията, но всичко ще е със себестойност, без надценки. Сумата, определено не е плашеща.", продължи с разказа си бившият президент на БК ЦСКА.

"Федерацията ни предостави настилката, тя е подвижна. Светлинните табла също са от федерацията, а TESY, които са спонсори на младежките национали ни предоставиха бойлерите, с които отопляваме."

"Името на залата за мен бе автоматичен избор. За мен бе чест, че го познавах. Израснал съм на този стадион, познавам поколения спортисти, не само баскетболисти. Румен Пейчев е голямо име, това е човек, който винаги е играл с морал. Никога не се е оплаквал, че съблекалнята не е във вида, в който я видяхте днес, че няма топла вода, че не си е получил заплатата. Това го казвам като урок за по-младото поколение.", коментира решението за избор на името на залата Чакмаков.

"Много е важно да се върне баскетболното дерби ЦСКА - Левски. Без ЦСКА не може да има Левски и обратното. Много съм щастлив, че в неделя ще можем да направим едно малко тържество, да почетем паметта му. Миналото трябва да се уважава."

"Стартираме с 8 и 10-годишни деца, а от септември ще имаме и 12-13 годишни и така постепенно, докато се стигне до старша възраст. Няма да форсираме нещата с мъжкия отбор.", завърши изказването си Чакмаков, който е син на първият капитан в историята на ЦСКА - Нако Чакмаков.

Източник: sport1.bg

« Обратно в новините
Дата Отбори Резултат
01.062023 ЦСКА U14 Миньор 2015 Перник U14 5964
28.052023 ЦСКА Рилски спортист 8672
28.052023 ЦСКА U15 Черно море Тича U15 7248
27.052023 ЦСКА U15 Балкан U15 8565
26.052023 Рилски спортист ЦСКА 7188
26.052023 ЦСКА U15 Делфин Бургас U 15 9754
Фен зона
За нашите фенове
Wallpapers
Форум
ЦСКА се завръща
ЦСКА се завръща

Баскетболен клуб ЦСКА набира момчета, родени до 2004 г. включително, и по-малки за сформиране и попълване на отборите си. Селекцията продължава, като се търсят най-вече деца при 8-годишните (2005-06).

Връзка с клуба »
Сдружение ЦСКА Завинаги
Сдружение ЦСКА Завинаги

Сайтът на сдружение "ЦСКА Завинаги"

Терра Лизинг
Терра Лизинг
Баскетболна зала ЦСКА София, бул. „проф. Цветан Лазаров“ 14 местността Къро, София