МедияНовиниИнтервютаВидеоГалерияПубликации

Румен Пейчев е голямо име - винаги е играл с морал

Един от основните виновници за реновирането на баскетболната зала на стадион "Българска армия" - Александър Чакмаков говори относно това как е протекъл ремонта, защо залата е кръстена на Румен Пейчев и редица други интересни теми. Предлагаме ви най-интересното от това, което Чакмаков каза пред Спортал.

"Аз съм правил ремонт на тази зала поне два пъти, като вторият път бе по-сериозен ремонт. Миналото лято реших, че всъщност не е толкова сложно да се възстанови залата и оттогава работя по организацията на този ремонт. Не беше толкова сложно, беше въпрос на време.", започна Чакмаков.

"Най-трудно беше да оправим съблекалните, защото там всичко трябваше да се изгради от нулата. Както казах, всичко е въпрос на време, на натиск, на организация и срокове, а ние се справихме доста добре."

"Имаме договорни отношение с ПФК ЦСКА. Трябва да им предоставим отчет за свършената работа, трябва да се договорим за справедливата цена на инвестицията, но всичко ще е със себестойност, без надценки. Сумата, определено не е плашеща.", продължи с разказа си бившият президент на БК ЦСКА.

"Федерацията ни предостави настилката, тя е подвижна. Светлинните табла също са от федерацията, а TESY, които са спонсори на младежките национали ни предоставиха бойлерите, с които отопляваме."

"Името на залата за мен бе автоматичен избор. За мен бе чест, че го познавах. Израснал съм на този стадион, познавам поколения спортисти, не само баскетболисти. Румен Пейчев е голямо име, това е човек, който винаги е играл с морал. Никога не се е оплаквал, че съблекалнята не е във вида, в който я видяхте днес, че няма топла вода, че не си е получил заплатата. Това го казвам като урок за по-младото поколение.", коментира решението за избор на името на залата Чакмаков.

"Много е важно да се върне баскетболното дерби ЦСКА - Левски. Без ЦСКА не може да има Левски и обратното. Много съм щастлив, че в неделя ще можем да направим едно малко тържество, да почетем паметта му. Миналото трябва да се уважава."

"Стартираме с 8 и 10-годишни деца, а от септември ще имаме и 12-13 годишни и така постепенно, докато се стигне до старша възраст. Няма да форсираме нещата с мъжкия отбор.", завърши изказването си Чакмаков, който е син на първият капитан в историята на ЦСКА - Нако Чакмаков.

Източник: sport1.bg

« Обратно в новините
Дата Отбори Резултат
18.032018 ЦСКА Балкан-2 Ботевград 6355
18.032018 ЦСКА-2 (до 16) Локомотив 93 Сф 7334
11.032018 ЦСКА-1 (до 16) Левски 74 66
11.032018 Черноморец Бургас ЦСКА 7787
11.032018 Академик 17 Сф ЦСКА-2 (до 16) 5243
10.032018 Олимпия ЦСКА-3 (до 12) 5420
Фен зона
За нашите фенове
Wallpapers
Форум
ЦСКА се завръща
ЦСКА се завръща

Баскетболен клуб ЦСКА набира момчета, родени до 2004 г. включително, и по-малки за сформиране и попълване на отборите си. Селекцията продължава, като се търсят най-вече деца при 8-годишните (2005-06).

Връзка с клуба »
Сдружение ЦСКА Завинаги
Сдружение ЦСКА Завинаги

Сайтът на сдружение "ЦСКА Завинаги"

Естествено вкусно!
Естествено вкусно!

Най-големият производеител на птиче месо в България

NET1
NET1

Новини по e-mail

Гр. София, Борисова градина, стадион Българска армия. Баскетболна зала "Румен Пейчев". тел. 09 8885 8884 - Христо Ценов
Тренировки събота и неделя.