МедияНовиниИнтервютаВидеоГалерияПубликации

Росен Барчовски: Ще се отблагодарим на феновете

"Гигантът се събуди" - с това изречение започна материалът посветен на баскетболния ЦСКА в предаването Арена Спорт по БНТ. В него водещите фигури в клуба разказаха за пътя на "червените" през последните 10 години, както и амбициите за близкото бъдеще. "Не можеше да няма ЦСКА", с това мото тръгват сегашният президент Роберт Гергов и неговият съидейник Сашо Чакмаков през 2012 година.

"ЦСКА бе в ръцете на няколко прзидента и накрая се стигна до фалит. Клубът изчезна. Нямаше нищо. Със Сашо Чакмаков решихме да го възстановим от нулата. Започнахме с един треньор преди 10 години. Имаме амбиции, но не бързаме. Знаем, че няма да стане отведнъж. Нов отбор сме с 5-6 момчета от школата на по 18 години. Ще постигнем успехите, които подобават на марката ЦСКА. Проектът е дългосрочен, обясни Гергов".

Старши треньорът Росен Барчовски призна пред камерата на националната телевизия, че е имало моменти, в които е бил на път да загуби надежда за бъдещето на клуба: "Беше много дълъг и тягостен период без ЦСКА. В един момент дори аз си мислех, че никога няма да свърши. Липсата на ЦСКА бе проблем на баскетбола не само в София, но и на национално ниво. Сега имаме нужда само от спокойствие, за да изградим основата на този отбор. Догодина ще гоним успехи и участие на европейската сцена. Разчитаме феновете да бъдат търпеливи и да подкрепят този млад отбор. Ние със сигурност ще им се отблагодарим и ще отговорим на очакванията им" уверен е днес Росен Барочвски.

Мъдростта в думите на легендарния гард Петко Маринов също трябва да бъде чута: "Смятам, че в началото на новата година ще видим ЦСКА, какъвто всички очакваме да бъде. Вярвам че всеки, който обича свещенните четири букви, ще подкрепя отбора", лаконичен бе Майстора с оранжевата топка.

"Безвремието и буднната кома" за баскетболния отбор на ЦСКА са в миналото, благодарение на усилията на всички тези хора и подкрепата на генералния спонсор efbet. Сега е време за работа и много победи в "червено".

Целият материал за ЦСКА в АРЕНА СПОРТ на БНТ

Росен Барчовски: Ще се отблагодарим на феновете
Росен Барчовски: Ще се отблагодарим на феновете
Росен Барчовски: Ще се отблагодарим на феновете
« Обратно в новините
Дата Отбори Резултат
09.102023 Фаб Фйв ЦСКА II 8682
07.102023 ЦСКА Ямбол 8062
05.102023 ЦСКА II Спортист Своге 9187
05.072023 Черно море Тича U14 ЦСКА U14 6778
04.072023 Миньор 2015 Перник U14 ЦСКА U14 9863
03.072023 ЦСКА U14 Доростол U14 7958
Фен зона
За нашите фенове
Wallpapers
Форум
ЦСКА се завръща
ЦСКА се завръща

Баскетболен клуб ЦСКА набира момчета, родени до 2004 г. включително, и по-малки за сформиране и попълване на отборите си. Селекцията продължава, като се търсят най-вече деца при 8-годишните (2005-06).

Връзка с клуба »
Терра Лизинг
Терра Лизинг
Баскетболна зала ЦСКА София, бул. „проф. Цветан Лазаров“ 14 местността Къро, София