МедияНовиниИнтервютаВидеоГалерияПубликации

Росен Барчовски: Ще се отблагодарим на феновете

"Гигантът се събуди" - с това изречение започна материалът посветен на баскетболния ЦСКА в предаването Арена Спорт по БНТ. В него водещите фигури в клуба разказаха за пътя на "червените" през последните 10 години, както и амбициите за близкото бъдеще. "Не можеше да няма ЦСКА", с това мото тръгват сегашният президент Роберт Гергов и неговият съидейник Сашо Чакмаков през 2012 година.

"ЦСКА бе в ръцете на няколко прзидента и накрая се стигна до фалит. Клубът изчезна. Нямаше нищо. Със Сашо Чакмаков решихме да го възстановим от нулата. Започнахме с един треньор преди 10 години. Имаме амбиции, но не бързаме. Знаем, че няма да стане отведнъж. Нов отбор сме с 5-6 момчета от школата на по 18 години. Ще постигнем успехите, които подобават на марката ЦСКА. Проектът е дългосрочен, обясни Гергов".

Старши треньорът Росен Барчовски призна пред камерата на националната телевизия, че е имало моменти, в които е бил на път да загуби надежда за бъдещето на клуба: "Беше много дълъг и тягостен период без ЦСКА. В един момент дори аз си мислех, че никога няма да свърши. Липсата на ЦСКА бе проблем на баскетбола не само в София, но и на национално ниво. Сега имаме нужда само от спокойствие, за да изградим основата на този отбор. Догодина ще гоним успехи и участие на европейската сцена. Разчитаме феновете да бъдат търпеливи и да подкрепят този млад отбор. Ние със сигурност ще им се отблагодарим и ще отговорим на очакванията им" уверен е днес Росен Барочвски.

Мъдростта в думите на легендарния гард Петко Маринов също трябва да бъде чута: "Смятам, че в началото на новата година ще видим ЦСКА, какъвто всички очакваме да бъде. Вярвам че всеки, който обича свещенните четири букви, ще подкрепя отбора", лаконичен бе Майстора с оранжевата топка.

"Безвремието и буднната кома" за баскетболния отбор на ЦСКА са в миналото, благодарение на усилията на всички тези хора и подкрепата на генералния спонсор efbet. Сега е време за работа и много победи в "червено".

Целият материал за ЦСКА в АРЕНА СПОРТ на БНТ

Росен Барчовски: Ще се отблагодарим на феновете
Росен Барчовски: Ще се отблагодарим на феновете
Росен Барчовски: Ще се отблагодарим на феновете
« Обратно в новините
Дата Отбори Резултат
24.032023 Левски ЦСКА 8681
23.032023 ЦСКА II Енигма Фойерверк 98108
22.032023 ЦСКА Балкан 8280
21.032023 ЦСКА Спартак Плевен 8263
19.032023 ЦСКА U12 Славия U12 4536
18.032023 ЦСКА U15 Миньор 2015 Пк U15 7449
Фен зона
За нашите фенове
Wallpapers
Форум
ЦСКА се завръща
ЦСКА се завръща

Баскетболен клуб ЦСКА набира момчета, родени до 2004 г. включително, и по-малки за сформиране и попълване на отборите си. Селекцията продължава, като се търсят най-вече деца при 8-годишните (2005-06).

Връзка с клуба »
Сдружение ЦСКА Завинаги
Сдружение ЦСКА Завинаги

Сайтът на сдружение "ЦСКА Завинаги"

Терра Лизинг
Терра Лизинг
Баскетболна зала ЦСКА София, бул. „проф. Цветан Лазаров“ 14 местността Къро, София