МедияНовиниИнтервютаВидеоГалерияПубликации

Куп звезди огряха новата зала "Румен Пейчев"

Мач между легендите на ЦСКА и Левски откри ремонтираното съоръжение на стадион "Българска армия"

Мач между легендите на ЦСКА и Левски сложи официалното начало на възстановената баскетболна зала "Румен Пейчев" на стадион "Българска армия". Стотици гости дойдоха, за да видят как на терена ще излязат исторически за българския баскетбол фигури. Те от своя страна създадоха страхотно шоу за зрителите.

Треньор на ЦСКА бе Петко Маринов, а на Левски – Атанас Голомеев. Отборите пък бяха в пълни комплекти от легенди - Роберт Гергов, Росен Барчовски, Любомир Амиорков, Георги Глушков, и Иван Ценов предвождаха "червените", а "синия" екип облякоха Георги Младенов, Любо Минчев, Тони Дечев, Христо Дойчинов и компания. Съдии на срещата бяха Артеник Арабаджиан и Ангел Иванов, а Венци Великов помогна в работата им.

Резултат не се отчиташе, но това не попречи на легендите да покажат най-доброто, на което са способни. Те изиграха четири части по пет минути чисто време и припомниха на себе си и на зрителите чувството да бъдат на паркета. Феърплеят властваше, а усмивките на лицата им и бурните реакции на публиката допринесоха за атмосферата в обновената зала.

Бяха организирани и два конкурса за стрелба. От тройката победител излезе Георги Младенов, който вкара 6 от 10 опита, а най-добър от наказателната линия бе Росен Барчовски.

Мачът, който беше истинско тържество, приключи с влизането в игра на пет деца от школата на ЦСКА, които смениха легендите и направиха първите си крачки в баскетбола, вкарвайки заключителните кошове в мача.

ЧАКМАКОВ: НЯМАШЕ КАК В БЪЛГАРСКИЯ БАСКЕТБОЛ ДА НЯМА ЦСКА

Изпълнителният директор на обединен баскетболен клуб ЦСКА Александър Чакмаков говори пред медиите при откриването на реновираната зала на стадион Българска армия, която вече ще носи името на Румен Пейчев.

"Не може да има спорт, не може да има общество, ако няма спомен за миналото, нищо не започва от нас. Нямаше как в българския баскетбол да няма ЦСКА, каза Чакмаков. - Трябва първо да се изградят къщата и основите, няма да се форсира мъжкият отбор, бавно и спокойно, докато ЦСКА намери спонсори, които да го направят равностоен на водещите отбор, иначе няма смисъл".

Източник: SportalBG

Куп звезди огряха новата зала "Румен Пейчев"
Куп звезди огряха новата зала "Румен Пейчев"
Куп звезди огряха новата зала "Румен Пейчев"
Куп звезди огряха новата зала "Румен Пейчев"
Куп звезди огряха новата зала "Румен Пейчев"
Куп звезди огряха новата зала "Румен Пейчев"
« Обратно в новините
Дата Отбори Резултат
13.062021 Балкан (13) ЦСКА (13) 5980
12.062021 БУБА (13) ЦСКА (13) 4676
11.062021 Черно море Тича (13) ЦСКА (13) 8257
11.062021 ЦСКА (16) Дунав Русе (16) 53108
10.062021 Балкан (13) ЦСКА (13) 7662
09.062021 ЦСКА (13) Берое (13) 6555
Фен зона
За нашите фенове
Wallpapers
Форум
ЦСКА се завръща
ЦСКА се завръща

Баскетболен клуб ЦСКА набира момчета, родени до 2004 г. включително, и по-малки за сформиране и попълване на отборите си. Селекцията продължава, като се търсят най-вече деца при 8-годишните (2005-06).

Връзка с клуба »
Сдружение ЦСКА Завинаги
Сдружение ЦСКА Завинаги

Сайтът на сдружение "ЦСКА Завинаги"

Естествено вкусно!
Естествено вкусно!

Най-големият производеител на птиче месо в България

Спиди
Спиди
Гр. София, Борисова градина, стадион Българска армия. Баскетболна зала "Румен Пейчев". тел. 09 8885 8884 - Христо Ценов
Тренировки събота и неделя.