МедияНовиниИнтервютаВидеоГалерияПубликации

Куп звезди огряха новата зала "Румен Пейчев"

Мач между легендите на ЦСКА и Левски откри ремонтираното съоръжение на стадион "Българска армия"

Мач между легендите на ЦСКА и Левски сложи официалното начало на възстановената баскетболна зала "Румен Пейчев" на стадион "Българска армия". Стотици гости дойдоха, за да видят как на терена ще излязат исторически за българския баскетбол фигури. Те от своя страна създадоха страхотно шоу за зрителите.

Треньор на ЦСКА бе Петко Маринов, а на Левски – Атанас Голомеев. Отборите пък бяха в пълни комплекти от легенди - Роберт Гергов, Росен Барчовски, Любомир Амиорков, Георги Глушков, и Иван Ценов предвождаха "червените", а "синия" екип облякоха Георги Младенов, Любо Минчев, Тони Дечев, Христо Дойчинов и компания. Съдии на срещата бяха Артеник Арабаджиан и Ангел Иванов, а Венци Великов помогна в работата им.

Резултат не се отчиташе, но това не попречи на легендите да покажат най-доброто, на което са способни. Те изиграха четири части по пет минути чисто време и припомниха на себе си и на зрителите чувството да бъдат на паркета. Феърплеят властваше, а усмивките на лицата им и бурните реакции на публиката допринесоха за атмосферата в обновената зала.

Бяха организирани и два конкурса за стрелба. От тройката победител излезе Георги Младенов, който вкара 6 от 10 опита, а най-добър от наказателната линия бе Росен Барчовски.

Мачът, който беше истинско тържество, приключи с влизането в игра на пет деца от школата на ЦСКА, които смениха легендите и направиха първите си крачки в баскетбола, вкарвайки заключителните кошове в мача.

ЧАКМАКОВ: НЯМАШЕ КАК В БЪЛГАРСКИЯ БАСКЕТБОЛ ДА НЯМА ЦСКА

Изпълнителният директор на обединен баскетболен клуб ЦСКА Александър Чакмаков говори пред медиите при откриването на реновираната зала на стадион Българска армия, която вече ще носи името на Румен Пейчев.

"Не може да има спорт, не може да има общество, ако няма спомен за миналото, нищо не започва от нас. Нямаше как в българския баскетбол да няма ЦСКА, каза Чакмаков. - Трябва първо да се изградят къщата и основите, няма да се форсира мъжкият отбор, бавно и спокойно, докато ЦСКА намери спонсори, които да го направят равностоен на водещите отбор, иначе няма смисъл".

Източник: SportalBG

Куп звезди огряха новата зала "Румен Пейчев"
Куп звезди огряха новата зала "Румен Пейчев"
Куп звезди огряха новата зала "Румен Пейчев"
Куп звезди огряха новата зала "Румен Пейчев"
Куп звезди огряха новата зала "Румен Пейчев"
Куп звезди огряха новата зала "Румен Пейчев"
« Обратно в новините
Дата Отбори Резултат
09.102023 Фаб Фйв ЦСКА II 8682
07.102023 ЦСКА Ямбол 8062
05.102023 ЦСКА II Спортист Своге 9187
05.072023 Черно море Тича U14 ЦСКА U14 6778
04.072023 Миньор 2015 Перник U14 ЦСКА U14 9863
03.072023 ЦСКА U14 Доростол U14 7958
Фен зона
За нашите фенове
Wallpapers
Форум
ЦСКА се завръща
ЦСКА се завръща

Баскетболен клуб ЦСКА набира момчета, родени до 2004 г. включително, и по-малки за сформиране и попълване на отборите си. Селекцията продължава, като се търсят най-вече деца при 8-годишните (2005-06).

Връзка с клуба »
Терра Лизинг
Терра Лизинг
Баскетболна зала ЦСКА София, бул. „проф. Цветан Лазаров“ 14 местността Къро, София