МедияНовиниИнтервютаВидеоГалерияПубликации

Кръстанов и Стоилов – талантите от БК ЦСКА с екипа на България

Две момчета от БК ЦСКА направиха впечатление на специалистите с представянето си през изминалото лято. Това са Кръстан Кръстанов роден 1999 г. и Емил Стоилов роден през 2002 г.
Двамата взеха участие в различни гарнитури на националните отбори на България. Кръстанов бе част от състава на кадетите до 16 години, които взеха участие на Европейското първенство, Дивизия Б през август в София . Стоилов бе включен в лагер на проектонационален отбор до 14 години и взе участие в турнир с отбори от Гърция и Македония.

Кръстан Кръстанов – Къци бе най-добрият състезател в българския състав на ЕП за кадети до 16 години, въпреки че отбора ни се класира на 9-то място. В статистиката на турнира проведен в София Кръстанов зае челни позиции в някой от основните класации.

Той е на второ място за дабъл-дабъл (4), заема 4 място в класацията за борба в защита (6.6), 4 място в стрелба за две точки (54.3%) и 6 място в общата статистика на борби под коша (9.2).

В последния мач на ЕП в Дивизия Б в среща за 9-то място при успеха над Украйна със 73-58 Кръстанов стана най-резултатен играч с 13 точки. С изявите си Къци отново показа качества, които със сигурност ще бъдат повод отново да играе за България в бъдеще.

Емил Стоилов, който вече трета година е в БК ЦСКА също се представи на високо ниво в проведения през лятото лагер на проектонационален отбор до 14 години. Това бе и повод да зададем няколко въпроса на Емо свързани с преживяванията, които изпитва, когато носи националния екип на България.

Как се почувства, когато разбра, че си включен в състава на България до 14 години?

- Разбира се бях много щастлив. Това е голямо постижение за мен и клуба, в който тренирам. Чувството, което изпитвах на лагера бе много приятно, въпреки тежките тренировки.

Какво научи на този лагер, каква беше обстановката?

- Запознах с много нови момчета, с които се разбирахме добре. На тренировките обръщахме внимание на отборни действия, които се опитвахме да прилагаме в контролните мачове, които проведохме.

Как определяш предстаянето си в в тренировките и срещите, разбрахме, че си бил от най-добрите играчи?

- Може би ми трябва още самочувствие. Смятам, че всички момчета се представиха на ниво. Не знам кой е бил най-добър и може би това трябва да го кажат треньорите.

Има ли нещо, над което трябва да работиш, как може да подобриш играта си?

- Може би трябва да обърна внимание на техническата ми подготовка, но сигурно има и още неща над, които трябва да тренирам.

Имаш ли мечта свързана с баскетбола?

- Искам да повторя успеха на Везенков. Надявам се с момчетата, с които в момента играем за България в бъдеще да имаме по-големи успехи и да участваме във финали на световни и европейски първенства.

снимки: bgbasket.com, cska-basket.bg

Кръстанов и Стоилов – талантите от БК ЦСКА с екипа на България
Кръстанов и Стоилов – талантите от БК ЦСКА с екипа на България
Кръстанов и Стоилов – талантите от БК ЦСКА с екипа на България
« Обратно в новините
Дата Отбори Резултат
04.072021 ЦСКА (14) Тунджа Ямбол (14) 5681
03.072021 БУБА (14) ЦСКА (14) 10049
02.072021 Шумен (14) ЦСКА (14) 3759
02.072021 ЦСКА (14) Тунджа Ямбол (14) 4770
01.072021 Левски (14) ЦСКА (14) 5483
01.072021 ЦСКА (14) Балкан (14) 6648
Фен зона
За нашите фенове
Wallpapers
Форум
ЦСКА се завръща
ЦСКА се завръща

Баскетболен клуб ЦСКА набира момчета, родени до 2004 г. включително, и по-малки за сформиране и попълване на отборите си. Селекцията продължава, като се търсят най-вече деца при 8-годишните (2005-06).

Връзка с клуба »
Сдружение ЦСКА Завинаги
Сдружение ЦСКА Завинаги

Сайтът на сдружение "ЦСКА Завинаги"

Естествено вкусно!
Естествено вкусно!

Най-големият производеител на птиче месо в България

Спиди
Спиди
Гр. София, Борисова градина, стадион Българска армия. Баскетболна зала "Румен Пейчев". тел. 09 8885 8884 - Христо Ценов
Тренировки събота и неделя.