МедияНовиниИнтервютаВидеоГалерияПубликации

Йордан Колев с участие в престижен камп в Сърбия

Треньорът Йордан Колев за пореден път доказа, че е едно от големите имена в българския баскетбол. Този път признанието идва от една от най-баскетболните страни в света - Сърбия. Треньорът от школата на ЦСКА е поканен за втора година да води заниманията на един от най-престижните кампове в западната ни съседка Dejan Bodiroga Trebinhe Camp. Тази новина носи гордост на клуба ни, защото я приемаме за своеобразна оценка на специалистите, които всекидневно полагат усилия за развитието на децата от школата на стадион "Българка армия".

Кампът на Деян Бодирога е едно от събитията за подрастващи в Сърбия, което служи за еталон и всеки в баскетболните среди уважава и следи с интерес. За десета поредна година бившата звезда на Югославския национален отбор събира деца от цял свят в Требине, които да развиват уменията си под зоркия поглед на специалисти от най-висок ранг. Уникалното за нашата школа е, че Йордан Колев е единствения чужденец, удостоен с признанието да вземе участие като треньор в кампа. Първото му участие в инициативата на Бодирога бе през 2012г. и със знанията и уменията си той спечели уважението на своите колеги, а всички в България знаем какво означава да получиш такава висока оценка от сърбите в баскетбола - сфера, която за тях е равнозначна на религия. През 2013 треньорът не можа да вземе участие поради ангажиментите си с националните отбори на България за подрастващи, но през настоящата година отново ще преподава своите знания на бъдещи звезди, събрани под кошовете в Требине.

За да придобиете представа за мащабите на този форум за млади таланти ще споменем само някой детайли около кампа. В дните между 7-ми и 23-ти юли 240 младежи и девойки на възраст от 10 до 18 години ще тренират на общо осем терена. На всяко занимание присъстват по двама изявени специалисти, като тази година участие ще вземат треньора на мъжкия Цървена Звезда и треньора на юношеския национален отбор на Сърбия. Главен треньор на капма е Миливой Каралеич, който няма нужда от представяне - печелил всичко с националния отбор на Югославия и институция сам по себе си в баскетболните среди на западните ни съседи.

Децата, които взимат участие, имат щастието не само да работят под наставленията на най-големите сръбски специалисти, но и да се докоснат до легенди като Бодирога, Светислав Пешич, Предраг Данилович, Саша Обрадович, Желко Ребрача и много други. Не случайно за кампа всяка година се записват деца от цяла бивша Югославия, от редица европейски държави, дори САЩ и Австралия.

Веднага след акто приключи ангажимента си към това престижно събитие, Йордан Колев ще се включи и в Cross Over Basketball Camp,където ще вземат участие и над 50 деца от школата на ЦСКА. Всички млади баскетболисти, които ще имат шанса да се докоснат до тези събития ги очакват много емоции и едно незабравимо баскетболно лято!

Йордан Колев с участие в престижен камп в Сърбия
Йордан Колев с участие в престижен камп в Сърбия
Йордан Колев с участие в престижен камп в Сърбия
« Обратно в новините
Дата Отбори Резултат
05.072022 Черно море Тича (14) ЦСКА (14) 5057
04.072022 ЦСКА (14) Славия (14) 8454
03.072022 Шумен (14) ЦСКА (14) 5096
03.072022 ЦСКА (14) Берое (14) 7754
02.072022 БУБА (14) ЦСКА (14) 4277
02.072022 ЦСКА (14) Светкавица (14) 9350
Фен зона
За нашите фенове
Wallpapers
Форум
ЦСКА се завръща
ЦСКА се завръща

Баскетболен клуб ЦСКА набира момчета, родени до 2004 г. включително, и по-малки за сформиране и попълване на отборите си. Селекцията продължава, като се търсят най-вече деца при 8-годишните (2005-06).

Връзка с клуба »
Сдружение ЦСКА Завинаги
Сдружение ЦСКА Завинаги

Сайтът на сдружение "ЦСКА Завинаги"

Естествено вкусно!
Естествено вкусно!

Най-големият производеител на птиче месо в България

Спиди
Спиди
Гр. София, Борисова градина, стадион Българска армия. Баскетболна зала "Румен Пейчев". тел. 09 8885 8884 - Христо Ценов
Тренировки събота и неделя.