МедияНовиниИнтервютаВидеоГалерияПубликации

10 въпроса към Боян Стефанов

Новата седмица вече е тук и дойде време да ви представим ново дете от школата на ЦСКА. Днес ни гостува един млад, но много сериозен и мотивиран баскетболист - Боян Стефанов - Бобо.

Той е само на девет, но покрай батко си, който е част от отбора до 14 години, вече тренира от две години и посещава не само заниманията за своите връстници, но може да го видим в залата, с топка в ръце покрай терена и на тренировките на по-големите. Тъкмо в такава обстановка го намираме и му задаваме десетте си въпроса за любовта му към баскетбола и живота му извън спорта.

- Здрасти Бобо, ще ни кажеш ли защо избра да тренираш баскетбол?

- Първо тренирах футбол, но честно казано ми беше малко скучно и се отказах. Батко беше започнал да тренира баскетбол и ме покани да дойда на една тренировка. На мен много ми хареса и така идвам и до днес.

- А кой е любимият ти баскетболист?

- Майкъл Джордан на първо място! По-малко любими са ми Дерик Роуз и Леброн Джеймс, независимо, че така си сменя отборите.

- От българските баскетболисти, кой ти харесва най-много?

- Това лято ходихме на мач на националния отбори много голямо впечатление ми направи капитана на отбора Христо Николов - Гларуса.

- Разкажи ни как се подготвяш за мач?

- Мисля си много за мача няколко дни преди всяка среща, която ни предстои. Преценявам колко е силен противника, мисля си какво ни е говорил треньора през седмицата и как трябва да се представим добре.

- Кой е любимият ти момент, свързан с баскетбола, до този момент?

- Последно бях най-щастлив на първия ни мач тази година. Играхме срещу Шампион и нищо, че загубихме, бях много радостен. Цяло лято много ми се играеша и нямах търпение да започнем отново.

- Как се забавляваш извън терена?

- Излизам навън, играя си с приятели, няма занчение дали футбол, баскетбол или друго. Вкъщи си играя на компютърни игри. Любима ми е God of War - ходиш, режеш враговете и е забавна, но не може да се сравнява с баскетбола по никакъв начин.

- Каква музика обичаш да слушаш?

- Не-чалга! Слушам иначе всякаква музика, любимо ми е радио The Voice.

- Любим филм или книга имаш ли?

- Най-любим ми е филмът за Костенурките нинджа, а от героите искам да съм като Рафаело. От книгите, които съм чел досега, най ми харесва Мечо Пух.

- Извън спорта какви са хобитата ти?

- Нямам хобита, ако не броим баскетбола. Цялото си свободно време прекарвам в игри с батко ми, учене и чакам тренировките.

- Последният ни въпрос е напълно свободен. Можеш да кажеш каквото искаш, да си пожелаеш нещо или да поздравиш някого?

- Искам специално да поздравя Крис от квартала, а на всички от отбора искам да пожелая да играем добре и да печелим мачове.

И ние им го почелаваме, Бобо. Успех и на теб и расти здрав и силен, за да ни радваш в залата и извън нея!

« Обратно в интервютата
Дата Отбори Резултат
28.112022 Берое ЦСКА 8581
27.112022 Славия U13 ЦСКА U13 4341
26.112022 ЦСКА U16 БУБА U16 6873
26.112022 ЦСКА U14 БУБА U14 6754
26.112022 ЦСКА U19 БУБА U19 9985
26.112022 ЦСКА U12 БУБА U12 4164
Фен зона
За нашите фенове
Wallpapers
Форум
ЦСКА се завръща
ЦСКА се завръща

Баскетболен клуб ЦСКА набира момчета, родени до 2004 г. включително, и по-малки за сформиране и попълване на отборите си. Селекцията продължава, като се търсят най-вече деца при 8-годишните (2005-06).

Връзка с клуба »
Спиди
Спиди
Баскетболна зала ЦСКА София, бул. „проф. Цветан Лазаров“ 14 местността Къро, София