МедияНовиниИнтервютаВидеоГалерияПубликации

Роберт Гергов пред CSKA.BG

Президентът на Баскетболен клуб ЦСКА Роберт Гергов, който е една от армейските легенди в този спорт, сподели за CSKA.BG мнението си за изминалите мачове през първия полусезон на мъжете и юношеските формации на червените.

- За първи път от години ЦСКА има мъжки отбор. Как оценявате представянето му в А група?
- Представянето е според очакванията. Участваме със 17 и 18-годишни момчета, които имат основната задача да трупат опит и да играят с мъжете. Надяваме се, естествено, и на някоя победа и това предстои. За съжаление имаме много контузени състезатели. На моменти през сезона имахме по 7 играчи с травми, което е разочароващо и със сигурност оказа влияние върху представянето. Полза обаче има. Идеята е да гоним класиране при юношите, където сме фаворити.

- Как оценявате работата на школата?
- Школата се представя според очакванията. Ако гледаме резултатите в три от възрастите сме абсолютни фаворити в групите си. Някои от отборите имат само по една загуба, а други изобщо не са допуснали поражение. Концепцията на нашия клуб не е гонене на победи на всяка цена. Нашата цел е да тренираме момчетата добре и да създаваме играчи. От друга страна оценяваме, че сме ЦСКА и че резултатите не могат да останат изцяло на заден план.

- Треньорът на U16 Христо Ценов беше избран за национален селекционер.
- Това не е изненада за нас. Той е един от най-квалифицираните треньори в България за юноши. Завършил е школата на ФИБА, така че е нормално да му се даде шанс да бъде полезен не само за нашия клуб, но и за националния отбор.

- Как върви реконструкцията на залата, която е основен приоритет на клуба?
- Там са концентрирани нашите усилия. Нещата вървят добре. Огромна част от нашия ресурс се влага именно в базата и държим на тази политика, която ще ни донесе ползи в близко бъдеще. За другия сезон залата вече би трябвало да е готова и да ви поканим на нейното тържествено откриване. В последните месеци имаме сериозен напредък и като извършена работа, и като документация.

- Как виждате баскетбола в ЦСКА през 2017 година?
- Аз съм оптимист. Ако не бях оптимист, нямаше да се хвана с тази задача. Когато направим залата ще освободим голям ресурс, който ще вложим и в школата, и в мъжкия отбор, за да можем след още една година да имаме вече отбор, който да е конкурентен не само за А група, но и за НБЛ и който да отговаря на амбициите на ЦСКА. Опитът ме убеди, че не трябва да се прескачат етапи в развитието на един клуб. Трябва да сме реалисти и търпеливи и когато нещата се правят с план и търпение ще се получат добри резултати.

- Разкажете ни малко за възраждането на баскетболния ЦСКА, който дълги години изобщо не съществуваше?
- Аз и Александър Чакмаков сме свързани с ЦСКА и сме приятели от много години. Чакахме правилния момент, в който и двамата ще сме готови да се заемем. Не можех да гледам залата празна. Поредица от безотговорни президенти съсипаха баскетбола и трябваше да почнем от нулата. Основната грешка беше, че унищожиха детската школа, която е основата на клуба. Именно заради това започнахме именно от нея.

« Обратно в интервютата
Дата Отбори Резултат
24.102021 Политехника ЦСКА 6772
24.102021 Балкан (14) ЦСКА (14) 4282
23.102021 Левски (14) ЦСКА (14) 38100
13.102021 ЦСКА Миньор 2015 7398
04.102021 Локомотив Сф ЦСКА 8086
04.072021 ЦСКА (14) Тунджа Ямбол (14) 5681
Фен зона
За нашите фенове
Wallpapers
Форум
ЦСКА се завръща
ЦСКА се завръща

Баскетболен клуб ЦСКА набира момчета, родени до 2004 г. включително, и по-малки за сформиране и попълване на отборите си. Селекцията продължава, като се търсят най-вече деца при 8-годишните (2005-06).

Връзка с клуба »
Естествено вкусно!
Естествено вкусно!

Най-големият производеител на птиче месо в България

Спиди
Спиди
Гр. София, Борисова градина, стадион Българска армия. Баскетболна зала "Румен Пейчев". тел. 09 8885 8884 - Христо Ценов
Тренировки събота и неделя.