МедияНовиниИнтервютаВидеоГалерияПубликации

Роберт Гергов - за школата, базите и бъдещето на БК ЦСКА

Вчера в зала „Румен Пейчев” на стадион „Българска армия” се проведе мач между фенове на ЦСКА и юноши от школата на клуба. Инициативата, която се провежда за втора поредна година и е на път да се превърне в традиция, този път бе посветена на благородна кауза. Всички пари, събрани от билети за събитието, ще бъдат дарени за лечението на Пламен Богоев - Бандата, за който цяла червена България стиска палци да оздравее скоро!

Галерия от мача между фенове и юноши може да видите тук

Многото журналисти, дошли да уважат срещата, не пропуснаха да зададат няколко въпроса на председателя на управителния съвет на БК ЦСКА Роберт Гергов. Във видео-интервюто, което публикуваме г-н Гергов говори за състоянието на школата на баскетболния клуб, плановете за възстановяване на мъжкия баскетбол и проектите, върху които ще се работи през 2015 година.

„Обезпечени сме, вече имаме шест отбора – от 8-годишни, през 10-, 12-, 14-, 16 до 19-годишни. Имаме петима треньори и един селекционер. Клубът върви добре. Знам какъв е следващият ви въпрос – за мъжкия отбор. Поне до догодина няма да правим. Предпочитаме да инвестираме средствата, които имаме, в зали. Имаме възможност да ремонтираме още една. Мисля, че до 2-3 години ще имаме и мъжки отбор. Новата зала е на 4-ти километър, бившите имоти на ЦСКА. Имаме договор, ще ремонтираме още една зала там. Ако си спомняте, преди две години, когато ремонтирахме тази, събрах журналистите в руината, а след три месеца ви поканих пак на откриване. Надявам се това да го направим и с другата зала. Оптимисти сме, нормален срок е да започнем ремонта на пролет, но там ще отнеме поне година, защото нещата са много по-сериозни.

Съставили сме си план – първо да стегнем базата, след това да направим всички детски и юношески отбори, което е направено. Финансирани сме добре за това, което правим в момента. Смятам, че в тези тежки времена ще се справим и със следващата задача – да направим мъжки отбор. За съжаление, не мога да кажа близък срок за това нещо.

Абсурдна е ситуацията с Левски, но какво не е абсурдно в нашата държава? Каквото зависи от нас, ще направим. Както виждате – работим за баскетбола на ЦСКА и ще го докараме до мъжки отбор. Но много зависи от финансиране, икономика, политика, какво ли не. Не е оптимистично положението в държавата, но пък аз съм оптимист за баскетбола и за баскетбола в ЦСКА. Ако Левски не изпадне, ние ще ги чакаме след две години за вечно дерби.

Трябва да направим още една зала, защото тази ни отесня. Имаме 6 отбора, които учат сутрин и следобед, тренират по две групи и не ни стига залата. Имаме потенциал, направихме подготвителни групи в около 15 училища. Вече към 300 деца тренират в ЦСКА, което направихме за две години и не е малко. Но не се гради клуб без база, трябва първо да се направи зала. Това е най-важно за нас.
Много хора помагат на клуба. Разбира се, винаги може и повече, но не се оплакваме. Ще се получат нещата. Предимно помагат „ЦСКА завинаги” и Сашо Чакмаков.”

« Обратно в интервютата
Дата Отбори Резултат
27.062022 Черно море Тича (14) ЦСКА (14) 5464
26.062022 Делфин Бургас (14) ЦСКА (14) 5684
12.062022 ЦСКА Шумен 2 7962
11.062022 ЦСКА Чавдар Троян 10473
11.062022 ЦСКА (13) Делфин Бургас (13) 9486
10.062022 ЦСКА Бавни и яростни 10171
Фен зона
За нашите фенове
Wallpapers
Форум
ЦСКА се завръща
ЦСКА се завръща

Баскетболен клуб ЦСКА набира момчета, родени до 2004 г. включително, и по-малки за сформиране и попълване на отборите си. Селекцията продължава, като се търсят най-вече деца при 8-годишните (2005-06).

Връзка с клуба »
Естествено вкусно!
Естествено вкусно!

Най-големият производеител на птиче месо в България

Спиди
Спиди
Гр. София, Борисова градина, стадион Българска армия. Баскетболна зала "Румен Пейчев". тел. 09 8885 8884 - Христо Ценов
Тренировки събота и неделя.