МедияНовиниИнтервютаВидеоГалерияПубликации

Роберт Гергов - за школата, базите и бъдещето на БК ЦСКА

Вчера в зала „Румен Пейчев” на стадион „Българска армия” се проведе мач между фенове на ЦСКА и юноши от школата на клуба. Инициативата, която се провежда за втора поредна година и е на път да се превърне в традиция, този път бе посветена на благородна кауза. Всички пари, събрани от билети за събитието, ще бъдат дарени за лечението на Пламен Богоев - Бандата, за който цяла червена България стиска палци да оздравее скоро!

Галерия от мача между фенове и юноши може да видите тук

Многото журналисти, дошли да уважат срещата, не пропуснаха да зададат няколко въпроса на председателя на управителния съвет на БК ЦСКА Роберт Гергов. Във видео-интервюто, което публикуваме г-н Гергов говори за състоянието на школата на баскетболния клуб, плановете за възстановяване на мъжкия баскетбол и проектите, върху които ще се работи през 2015 година.

„Обезпечени сме, вече имаме шест отбора – от 8-годишни, през 10-, 12-, 14-, 16 до 19-годишни. Имаме петима треньори и един селекционер. Клубът върви добре. Знам какъв е следващият ви въпрос – за мъжкия отбор. Поне до догодина няма да правим. Предпочитаме да инвестираме средствата, които имаме, в зали. Имаме възможност да ремонтираме още една. Мисля, че до 2-3 години ще имаме и мъжки отбор. Новата зала е на 4-ти километър, бившите имоти на ЦСКА. Имаме договор, ще ремонтираме още една зала там. Ако си спомняте, преди две години, когато ремонтирахме тази, събрах журналистите в руината, а след три месеца ви поканих пак на откриване. Надявам се това да го направим и с другата зала. Оптимисти сме, нормален срок е да започнем ремонта на пролет, но там ще отнеме поне година, защото нещата са много по-сериозни.

Съставили сме си план – първо да стегнем базата, след това да направим всички детски и юношески отбори, което е направено. Финансирани сме добре за това, което правим в момента. Смятам, че в тези тежки времена ще се справим и със следващата задача – да направим мъжки отбор. За съжаление, не мога да кажа близък срок за това нещо.

Абсурдна е ситуацията с Левски, но какво не е абсурдно в нашата държава? Каквото зависи от нас, ще направим. Както виждате – работим за баскетбола на ЦСКА и ще го докараме до мъжки отбор. Но много зависи от финансиране, икономика, политика, какво ли не. Не е оптимистично положението в държавата, но пък аз съм оптимист за баскетбола и за баскетбола в ЦСКА. Ако Левски не изпадне, ние ще ги чакаме след две години за вечно дерби.

Трябва да направим още една зала, защото тази ни отесня. Имаме 6 отбора, които учат сутрин и следобед, тренират по две групи и не ни стига залата. Имаме потенциал, направихме подготвителни групи в около 15 училища. Вече към 300 деца тренират в ЦСКА, което направихме за две години и не е малко. Но не се гради клуб без база, трябва първо да се направи зала. Това е най-важно за нас.
Много хора помагат на клуба. Разбира се, винаги може и повече, но не се оплакваме. Ще се получат нещата. Предимно помагат „ЦСКА завинаги” и Сашо Чакмаков.”

« Обратно в интервютата
Дата Отбори Резултат
09.102023 Фаб Фйв ЦСКА II 8682
07.102023 ЦСКА Ямбол 8062
05.102023 ЦСКА II Спортист Своге 9187
05.072023 Черно море Тича U14 ЦСКА U14 6778
04.072023 Миньор 2015 Перник U14 ЦСКА U14 9863
03.072023 ЦСКА U14 Доростол U14 7958
Фен зона
За нашите фенове
Wallpapers
Форум
ЦСКА се завръща
ЦСКА се завръща

Баскетболен клуб ЦСКА набира момчета, родени до 2004 г. включително, и по-малки за сформиране и попълване на отборите си. Селекцията продължава, като се търсят най-вече деца при 8-годишните (2005-06).

Връзка с клуба »
Баскетболна зала ЦСКА София, бул. „проф. Цветан Лазаров“ 14 местността Къро, София